Wegens succes herhaald op 5 juni 2023 studiedag "Autorijden met een beperking"

Inhoud

Trivium advies organiseert al vele jaren studiedagen voor belangenbehartigers en verzekeraars in het kader van de letselschade. De focus is hierbij gericht op specifieke voorkomende letsels na een ongeval en op de manier waarop de belemmeringen die een cliënt ondervindt als gevolg van deze letsels kunnen worden verminderd. Met de komende studiedag kiezen we voor een praktische insteek vna het effect van complex letsel op het gebied van autorijden. Hierbij willen wij u kennis laten makene met de wet- en regelgeving omtrent aangepast rijden, de aanpassingsmogelijkheden een heeft u de mogelijkheid om zelf te rijden in een aangepaste auto.

Programma

Voor 5 juni 2023 is in samenwerking met Bever autoaanpassingen in Andelst het volgende programma tot stand gekomen:

  • Ontvangst
  • Presentatie Ans van den Broek over Bever autoaanpassingen
  • Presentatie Helmut van der Smitte over de werkwijze van het CBR
  • Presentatie Joost Veenendaal over de relevante wet- en regelgeving
  • Het aangepast rijden, het verhaal van een ervaringsdeskundige
  • Workshop 1: Autoaanpassingen, kijkje in de keuken van Bever autoaanpassingen
  • Workshop 2: Zelf rijden in een aangepaste auto
  • Workshop 3: Auto- en stoelaanpassingen in combinatie met casuïstiek

Voorlopig programma

Velen van u zijn het waarschijnlijk al eens tegen gekomen, dat complex letsel vaak vergaande gevolgen heeft ten aanzien van de mobiliteit. Dit kan betrekking hebben op het verplaatsen over korte-, middellange- en lange afstanden. Wat zijn de mogelijkheden nadat duidelijk is dat iemand graag weer wil autorijden? Wat is er allemaal mogelijk, wie vergoed wat en welke procedures moeten worden gevolgd? Dit zijn de vragen die vaak naar voren komen. Met deze studiedag zullen we nader ingaan op het brede scala aan mogelijke aanpassingen in een auto (bus), de mogelijkheden binnen de voorliggende wet- en regelgeving, de CBR keuringprocedures en ervaring van een letselschade cliënt zal worden gedeeld. Daarnaast nodigen wij u uit om zelf ervaring op de te doen om met een aangepaste lesauto te rijden, verschillende aangepaste autostoelen uit te proberen en de werkplek waar de aanpassingen worden en geconstructueerd te bezichtigen. Verder zal er ruimte zijn voor u om eigen casuïstiek in te brengen om de verbinding met de dagelijkse praktijk te maken. 

Datum: maandag 5 juni 2023 van circa 10:00 - 16:30 uur

De dag zal worden afgesloten met een gezamenlijke borrel. 

Locatie

Bever autoaanpassingen, Buskesdries 23, 6673 DP Andelst (Let op! Dit is een nieuw adres.) Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig, parkeren is gratis. 

Kosten: € 275,- p.p. (excl. BTW)

Bewijs van deelname Na de studiedag zal een bewijs van deelname worden verstrekt. Vanuit het NIVRE zijn er 5 PEpunten toegekend voor deze dag. 

Aanmelden

Mocht u belangstelling hebben voor deze studiedag dan bent u van harte welkom. In verband met het beperkt aantal plaatsen wordt u verzocht om zo snel mogelijk uw deelname te bevestigen via email [email protected]. Informatie met betrekking tot het definitieve programma en betaling zal t.z.t. per mail aan u worden verzonden. Mocht u nog vragen hebben dan kan contact worden opgenomen met Gieneke Tigelaar (06-21205386 / [email protected] ) op maandag tot en met donderdag.